zondag 27 december 2015

Piaggio vernieuwt Porter naar Euro 6

Piaggio heeft haar Porter model op diverse punten verbeterd voor modeljaar 2016. De Porter en de Porter Maxxi, hebben tal van innovaties op het gebied van technologie en de motor. Ze zijn lichter, milieuvriendelijker en zuiniger geworden, en leveren betere prestaties. Dankzij de nieuwe Euro 6 MultiTech-benzinemotor zijn die prestaties toegenomen en namen het brandstofverbruik en de uitstoot af.
De MultiTech-motor van de Piaggio Porter is helemaal nieuw. De 1.299 cc viercilinder, zestienkleppenmotor met dubbele nokkenas is in drie verschillende brandstofversies leverbaar: benzine (al leverbaar via het Europese dealernetwerk van Piaggio Commercial Vehicles), bi-fuel Eco-Power (benzine + LPG, beschikbaar vanaf januari 2016 ) en bi-fuel Green-Power (benzine + methaan, beschikbaar vanaf maart 2016).


De Piaggio Porter kan ook nog steeds worden geleverd met een elektromotor. De Porter Electric Power-versie werd voor het eerst in 1995 op de markt gebracht en is volgens de fabrikant in zijn segment koploper in Europa.
De combinatie van de prima handling (de Porter heeft een draaicirkel van slechts 4 meter vergeleken met de 5,4 meter zoals gebruikelijk in het marktsegment) met de nieuwe motoren, de verscheidenheid aan uitrustingen, de nieuwe veiligheids- en comfortkarakteristieken en de uitgelezen verhouding tussen afmetingen en laadvermogen bestempelen de nieuwe Piaggio Porter-versies tot het ideale stedelijke transportvoertuig dat voldoet aan uiteenlopende vervoerswensen. De Porter Maxxi-versie kan dankzij het versterkte frame en de dubbele achterwielen een lading van maximaal 1.200 kilo vervoeren bij een GVW-gewicht van 2.200 kilo, een ongekende gewichtsverhouding in zijn segment.
Een aantal sterke punten onderstreept de veelzijdigheid van de Piaggio Porter modelreeks 2016. De Porter is in verschillende uitvoeringen leverbaar zoals:

  • met een laadbak, een korte kiepbak, voorzien van een volledig vlakke laadvloer met opstaande zijkanten en een scharnierende achterklep om het laden en lossen te vergemakkelijken
  • een gesloten bestelwagen voor stadstransport
  • een bus met ruiten voor personenvervoer

Daarnaast maakt het chassis het mogelijk om een welhaast oneindige reeks van speciale toepassingen te ontwikkelen, zoals versies als koelwagen, kiepwagen naar drie kanten, vuilniswagen, brandweerauto, politiewagen of met een geïsoleerde laadruimte.
De nieuwe Euro 6 Porter en Porter Maxxi beschikken over een fraai afgewerkt interieur en meerdere technologische voorzieningen, zoals een contactsleutel met ingebouwde startonderbreker, nieuwe stoffen bekleding voor de stoelen en de deurpanelen, betere handgrepen, elektrische stuurbekrachtiging, een nieuw instrumentarium, gewijzigde achteruitkijkspiegels en zonwerende ruiten. De nieuwe Porter- en Porter Maxxi-modellen zijn leverbaar in vijf kleuren: Blue Action, White Silk, Red Sprint en Orange, evenals het nieuwe Azure Bay. De nieuwe Piaggio Porter 2016 is standaard voorzien van ABS, ESC 2 en EBD.
Van januari tot en met september nam de omzet van de bedrijfsauto’s van de Piaggio Group toe met 10,7 procent. In de eerste negen maanden van 2015 verkocht de Piaggio Group wereldwijd in totaal 145.100 bedrijfsvoertuigen met een totale omzet van 301,5 miljoen euro, 10,7 procent meer vergeleken met dezelfde periode het jaar ervoor, inclusief opbrengsten ter waarde van 31,4 miljoen euro (+23,5%) die door reserve-onderdelen en accessoires zijn gegenereerd.

(bron: Bestelauto.nl)