woensdag 18 november 2015

Nissan NP300 Navara wint International Pick-up Award

De Nissan NP300 Navara heeft de International Pick-up Award gewonnen. Hij volgt de Ford Ranger op, die de laatste Pick-up Award twee jaar geleden won. De prijs werd door juryvoorzitter Jarlath Sweeney voorafgaand aan de vakbeurs Solutrans in Lyon uitgereikt aan Philippe Guérin-Boutaud, Corporate Vice President, Global LCV Business Unit en Ponz Pandikuthira, Director of Light Commercial Vehicles for Nissan Europe.
136269_1_5
De Nissan NP300 Navara won de verkiezing door van de jury 80 punten te krijgen. De vernieuwde Ford Ranger deed dit keer ook mee, maar kon niet echt potten breken. Hij werd derde met 39 punten. De Mitsubishi L200 eindigde als tweede met 47 punten. Voorafgaand aan de verkiezing deed de IPUA-jury uitgebreide testen met het genomineerde drietal in onder meer Noorwegen.


“Deze nieuwe pick-ups laten zien dat dit segment bestelauto’s zich sterk ontwikkeld, met nieuwe technologie die nu standard is in dit soort auto’s. En met nog meer nieuwkomers de komende jaren in deze markt neemt de concurrentie alleen maar toe. De klant gaat daarvan profiteren”, aldus juryvoorzitter Sweeney.
nissan_ipua
Philippe Guérin-Boutaud (links op de foto): “Deze prestigieuze award is een erkenning voor Nissans 80-jarige ervaring met pick-ups. Het forse testprogramma voor deze verkiezing liet het ruige en innovatieve karakter van de nieuwe Navara nog eens goed zien.” Zijn collega Pandikuthira (in het midden, rechts juryvoorzitter Sweeney) vult aan: “Nissan is in Europa bij veel klanten het meest bekend als de maker van 4×4 en baanbrekende crossovers. Deze nieuwe NP300 Navara laat eigenlijk een samensmelting van die twee stijlen zien, omdat het een op-en-top terreinwagen is, maar wel een met het comfort en de efficiency van onze crossovers. Ik bedank alle Nissan medewerkers over de hele wereld die ons geholpen hebben bij het winnen van deze award en ik zie er naar uit om de NP300 Navara overal te zien rijden!”

(bron: Bestelauto.nl)