vrijdag 27 juli 2012

Mercedes Citan september te koop, oktober bij dealer

Op 1 september gaat Mercedes-Benz Nederland officieel van start met de verkoop van de Citan als Gesloten Bestelwagen, maar het nieuwe model staat pas eind oktober bij de dealers. Wie hem eerder wil zien, kan van 20 t/m 27 september terecht op de IAA Hannover, de grote bedrijfsautotentoonstelling. Prijzen zijn nog niet vrijgegeven.

De Citan is er als gesloten bestelwagen in drie lengtes: 3,94 (kort), 4,32 (lang) en 4,71 (extra lang) meter. Met een gvw van 1.950 kg (lange variant) heeft de Citan een nuttig laadvermogen van 635 kg. Het standaard leveringsprogramma wordt aangevuld met een aantrekkelijk geprijsde Citan Economy, die gebaseerd is op de lange variant. De standaarduitrusting van de Citan Gesloten Bestelwagen zoals die in Nederland zal worden gevoerd, krijgt standaard onder meer automatische dagrijverlichting, elektrisch bedienbare ramen en veiligheidsvoorzieningen die luisteren naar de mooie namen adaptive ESP (houdt rekening met de beladingsgraad van de auto), VDC, TCS en ASR. Alleen een bestuurdersairbag is standaard; optioneel zijn een passagiersairbag en thoraxbags voor de bestuurders- en de passagierszijde leverbaar.



De Citan is leverbaar met diesels van 75, 90 en 110 pk en ook met een benzinemotor van 114 pk. Alle dieselmotoren beschikken standaard over een roetfilter. Vijf- en zesversnellingsbakken zorgen voor de krachtoverbrenging op de voorwielen. Het BlueEfficiencypakket is voor de Citan met benzinemotor standaard en voor de dieseluitvoeringen als optie leverbaar. Het omvat onder andere de startstopfunctie, accu- en generatormanagement en, afhankelijk van het model, banden met een verbeterde rolweerstand.

Accessoires Mercedes-Benz Citan
http://www.otoparts.nl/index.php?item=&action=page&group_id=10000126&lang=NL



(bron: Automobiel Management)