donderdag 26 april 2012

Verkoop gebruikte caravans en campers stijgt tien procent

In maart 2012 zijner 1.288 gebruikte caravans door caravanbedrijven aan particulieren verkocht. Dat is 10,2 procent meer dan in maart 2011. In de afgelopen twaalf maanden zijn er b2c 13.337 occasions verkocht, 1 procent meer dan in de twaalf maanden ervoor. Van april 2011 tot en met maart 2012 zijn er 8.708 nieuwe caravans verkocht, 4 procent minder dan in de twaalf maanden ervoor. Dat blijkt uit cijfers van BOVAG en VWE. 

De verkoop van gebruikte campers door camperbedrijven aan consumenten wasin maart van dit jaar 10,8 procent groter dan in maart 2011. Van april 2011 tot en met maart 2012 zijn er 4.861 gebruikte campers verkocht, een stijging met 7,8 procent ten opzichte van de twaalf maanden ervoor. De nieuwverkoop van campers bedroeg de afgelopen twaalf maanden 1.401 stuks, 6,9 procent dan de twaalf maanden daarvoor. 
De stijgende cijfers betekenen een goede start van het kampeerseizoen. 'Kamperen blijft immens populair onder Nederlanders en de handel komt rond deze tijd altijd vol op gang', zegt manager Toine Crone van BOVAG Caravan- en Camperbedrijven. 'Maar de enorme vraag naar gebruikte caravans en kampeerauto’s was afgelopen maand bijna niet bij te benen. Enerzijds zien we onder invloed van de economische omstandigheden de populariteit van het kamperen als voordelige vorm van vakantie vieren alsmaar toenemen, anderzijds maakt de consument een grondige afweging tussen een nieuw en een gebruikt kampeermiddel. Maar ook bij aankoop van een occasion wil men niet voor onaangename verrassingen komen te staan, vandaar dat de verkoop via de vakhandel en met garantie nu hoogtij viert.'


(bron: Bovagkrant)