zondag 22 mei 2011

BedrijfsautoRAI 2012: korter en kleiner

Voor de komende BedrijfsautoRAI staan vijf dagen in april 2012 gepland, inclusief slechts twee avondopenstellingen. Met alleen het Europacomplex en een buitenterrein als podium is de beurs bovendien veel kleiner dan normaal. De beurs is van donderdag 17 tot en met zaterdag 21 april en moet daarna tweejaarlijks plaatsvinden.

De organisatie heeft voor de nieuwe opzet gekozen "na uitvoerig overleg met diverse belanghebbenden uit de markt van lichte en zware bedrijfswagens, speciale voertuigen en onderdelen- en componentenleveranciers." Ook is er sprake van een vernieuwd beursconcept, waarbij de beursvloer wordt ingedeeld in vier min of meer in omvang gelijke segmenten. Het gaat om de secties Zware Bedrijfswagens (vrachtauto's, die een ereplaats krijgen in hal 1 - de Europahal), Lichte Bedrijfswagens (bestelauto's, in de aanpalende hallen 4 en 5), Speciale Voertuigen (trailers en opbouwindustrie) en de sectie Onderdelen en Accessoires.
De BedrijfsautoRAI 2012 zal verder het decor zijn voor een aantal nog niet met naam genoemde uitreikingen en awards. Verder zijn er "diverse evenementen, relevante thema's, een speciale chauffeursdag en een uitgebreid congresprogramma, dat in samenwerking met de markt wordt vormgegeven."


(bron: Automobiel Management)

vrijdag 13 mei 2011

Proef tegen "overlast" van bestelbusjes

Er komen speciale parkeerplaatsen voor bestelbusjes in woonwijken. De gemeente Velsen gaat die markeren langs kopgevels, blinde muren en groen en het gebruik ervan stimuleren. Als bedrijfsauto’s daar worden geparkeerd hebben de buurtbewoners er minder last van.
Het is een groeiende ergernis: er rijden steeds meer en steeds hogere bedrijfsbusjes op de weg en ’s avonds staan die vaak gewoon in Velsense woonwijken op straat. Uit parkeeronderzoek van de gemeente blijkt dat er ’s nachts maar liefst 1581 bedrijfswagens in Velsense woonwijken staan. Dat is 7 procent van het totaal aantal voertuigen.
Zowel politie als gemeente horen de laatste jaren regelmatig de klacht dat de bussen uitzicht bederven. ’Visuele overlast’, is het jargon. Soms zorgen de niet-doorzichtige busjes ook voor slecht overzicht in een straat en dus verkeersonveilige situaties.

Bron: Haarlems Dagblad

PSA en Fiat verlengen joint venture niet

PSA Peugeot Citroën en Fiat zullen hun joint venture in het Franse Hordain niet continueren. De overeenkomst over de productiefaciliteit loopt in 2017 af. De productstrategie van de fabrikanten loopt te veel uiteen om het voort te zetten, laat PSA weten. In de fabriek worden de Peugeot Expert, Citroën Jumpy en Fiat Scudo ontwikkeld. 

PSA en Fiat hebben ook een joint venture in Italië voor de modellen Peugeot Boxer, Citroën Jumper en Fiat Ducato. Deze wordt tot in ieder geval 2019 voort gezet.
Investeren in FrankrijkPSA Peugeot Citroën maakt verder bekend verspreid over de komende jaren 220 miljoen euro te zullen investeren in haar productielijn in Valenciennes en 135 miljoen euro in Douvrin.

In Valenciennes zullen jaarlijks 400 duizend dual-clutch tranmissies worden geproduceerd. Hiervoor worden 400 nieuwe banen gecreëerd, onder meer in het R&D centrum. Dat zal groeien van 50 technici nu, naar 110 in 2013.

In Douvrin wordt geïnvesteerd in de productie van een nieuwe 3-cilinder turbo-benzinemotor. Daarvan moeten er 320 duizend per jaar van de band gaan rollen.

(bron: Automotive Online)