zondag 30 oktober 2011

September 2011: 36 procent meer kampeerauto's verkocht

In de maand september zijn dit jaar 36 procent meer kampeerauto’s verkocht dan in dezelfde maand van 2010. Ook gebruikte kampeerauto’s zijn dit jaar populair, de markt groeide tot en met het derde kwartaal met 13,4 procent. Tot en met september zijn er dit jaar 10.664 gebruikte kampeerauto’s verkocht en 1.329 nieuwe exemplaren.

Mede door een dikke plus in de nieuwverkoop van kampeerauto’s in de maand september zijn er inmiddels meer dan 75.000 kampeerauto’s in Nederland, zo laat BOVAG weten.
De afgelopen jaren groeide het camperpark jaarlijks tussen de 8 en 10 procent, waardoor het totaal aantal campers in Nederland per 1 oktober 2011 75.095 bedraagt.

De investeringen in deze manier van kamperen groeien opvallend tegen de trend van financiële onzekerheid in. ‘Dat is heel goed verklaarbaar’, zegt Hans Louwers, manager BOVAG Camperbedrijven. ‘Kopers van een camper kun je kortweg samenvatten als mensen met tijd en geld. Deze groep laat zich niet beïnvloeden door negatieve economische signalen. Ze hebben gespaard voor een camper en als de keuze dan gemaakt is wordt de koop ook doorgezet. Onzekerheid over de wereldeconomie kan daar niets aan veranderen’, aldus Louwers.


(bron: Bovagkrant)