donderdag 22 september 2011

Half miljoen Opels Vivaro geproduceerd

De Opel Vivaro is in augustus van dit jaar voor de 500000ste keer geproduceerd. Het maken van een half miljoen Vivaro's vond plaats in een tijdsbestek van 10 jaar.



“De Opel Vivaro geniet een uitstekende reputatie in heel Europa. Dankzij zijn veelzijdigheid, uitstekend gebruiksgemak, zuinigheid en lage kilometerkostprijs is hij uitgegroeid tot een bestseller in Europa”, meldde Alain Visser, Vice President Sales, Marketing en Aftersales, ter gelegenheid van de productiemijlpaal.

Verkoopcijfers bevestigen dit: met een volume tot 70.000 verkochte eenheden per jaar, heeft de Vivaro zich een marktaandeel van bijna 10 procent toegeëigend en is daarmee een van de succesvolste bestelwagens van de afgelopen 10 jaar in Europa.

Vanaf modeljaar 2012 (productie gestart na zomervakantie) wordt de Vivaro alleen nog verkocht met de 2.0 CDTI-dieselvarianten die voldoen aan de Euro 5-emissienorm. Ze worden standaard uitgerust met een roetfilter (DPF) en worden geleverd met vermogensvarianten van 66 kW/90 pk of 84 kW/114 pk.

In modeljaar 2012 is ook de nieuwe Vivaro ecoFLEX gelanceerd . Deze versie beperkt de CO2-uitstoot tot 180 g/km en verbruikt 0,6 liter/100 km minder dan de reguliere, reeds zeer milieuvriendelijke motoren van de Vivaro. De Vivaro ecoFLEX is tegelijkertijd milieuvriendelijk en efficiënt in verbruik: amper 6,9 liter diesel volstaat om 100 km af te leggen. Deze vooruitgang is te danken aan de aanpassingen die doorgevoerd worden aan het standaard 2.0 CDTI-blok. Het thermische beheer van de motor is verbeterd, de versnellingsbakverhoudingen zijn langer en hij kreeg een aerodynamische bodemplaat en banden met lage rolweerstand. De Vivaro ecoFLEX is beschikbaar met de volgende carroserievarianten: gesloten bestelwagen, Combi en Tour.

De Opel Vivaro wordt sinds 2001 gezamenlijk door Opel en samenwerkingspartner Renault gebouwd. Het voertuig is erin geslaagd om nieuwe maatstaven te zetten op het gebied van gebruiksgemak, kilometerkostprijs en zuinigheid. Klanten kunnen kiezen tussen twee wielbases, twee verschillende dakhoogtes en meerdere basisvarianten. Het maximale laadvolume van de gesloten bestelwagenversie van de Vivaro bedraagt een indrukwekkende 8,4 kubieke meter, waarbij de belading maximaal 1.184 kg mag wegen. De Combi-versie telt negen zitplaatsen. De luxe persoonsvariant Tour Elegance biedt comfortabel plaats aan maximaal acht personen. De Vivaro is ook verkrijgbaar als platform cabine wat individuele ombouw mogelijk maakt.
Enkele maanden geleden kondigden Opel en Renault aan dat ze hun partnership zouden voortzetten. De productie van de Vivaro van de tweede generatie staat gepland voor begin 2014.

(bron: Bestelauto)