woensdag 20 juli 2011

Eerste elektrische Vito's in Nederland

Ook bij de bedrijfswagens is vergroening aan de orde van de dag. Mercedes-Benz heeft bijvoorbeeld een elektrische Vito in het gamma opgenomen en voor het eerst is die nu ook in Nederland op de weg. Bouwconcern VolkerWessels heeft er twee aangeschaft.

De Vito E-Cell, zoals Mercedes-Benz’ elektrische bestelbus voluit heet, heeft een lithium-ion batterijpakket aan boord dat gezamenlijk 96 pk opwekt. Daarmee kan het busje een topsnelheid halen van 80 kilometer per uur, wat de Vito volgens Mercedes zelf zeer geschikt maakt voor Randstedelijk verkeer. De actieradius bedraagt 130 kilometer en bij volledig ontladen accu’s moet de besteller 6 uur aan het stopcontact om weer volledig bij te laden. Het laadvermogen van de elektrische Vito bedraagt 900 kg.

Eén van de Vito’s wordt in ieder geval ingezet bij Vialis, een dochteronderneming van VolkerWessels. Dit bedrijf verzorgt servicewerkzaamheden langs de weg en het spoor en gaat in en rond Almere een vaste route rijden van 60 kilometer per dag. Waarvoor de andere Vito precies ingezet gaat worden is vooralsnog niet helemaal duidelijk, maar aangezien het bouwconcern één van de grootste in Nederland is, zal er aan inzetmogelijkheden geen gebrek zijn.

(bron: AutoWeek)