zaterdag 16 juli 2011

Nieuwe Opel Combo zo veelzijdig als een Doblò

De langverwachte nieuwe Opel Combo staat vanaf half februari 2012 in de showrooms. Bij wijze van noodsprong heeft GM de Fiat Doblò als donorauto gebruikt; alleen de neus en logo's van de personen- en bestelauto zijn aangepast. Goed nieuws voor de Opel-dealers is dat zij eindelijk een Combo kunnen aanbieden met een keuze uit verschillende maatvoeringen.



Hoe de personenautoversie in het gamma van Opel gaat passen moet nog even bezien worden. Feitelijk concurreert hij met de Meriva, zoals de Berlingo dat bij Citroën doet met de C3 Picasso. De Combo is wel veel groter en biedt zeven zitplaatsen.

Als bestelauto komt de Combo geen dag te laat, aangezien het uitgaande model inmiddels tien jaar oud is en ten opzichte van de concurrentie te weinig keuze uit verschillende uitvoeringen biedt. Eerder vertelde Nick Reilly aan AM dat deze Combo een tussenoplossing is; GM moest afscheid nemen van de oude Combo, was niet bij machte om zelf een compacte besteller te ontwikkelen, waardoor het bij de concurrentie ging shoppen. De aloude zakenpartner Fiat als beste kandidaat uit de bus.

De bestelversie komt met twee wielbases en twee dakhoogtes en biedt de keuze uit dezelfde zes motoren die Fiat biedt; een benzineversie, vier diesels en een variant op aardgas. De laadvolumes die Opel vermeldt meten 3,4 tot 4,2 m3 en het laadvermogen is maximaal duizend kg. Opel biedt de Combo al sinds 1985 aan en de huidige generatie is op de markt sinds 2001. De strategie om een veelzijdige vrijetijds-, gezins- en bedrijfswagen aan te bieden op basis van de Opel Corsa werd volgens Opel warm onthaald, zoals ook blijkt uit de jaarlijkse Europese verkoop van 72 duizend exemplaren.


(bron: AutomobielManagement)