zondag 22 mei 2011

BedrijfsautoRAI 2012: korter en kleiner

Voor de komende BedrijfsautoRAI staan vijf dagen in april 2012 gepland, inclusief slechts twee avondopenstellingen. Met alleen het Europacomplex en een buitenterrein als podium is de beurs bovendien veel kleiner dan normaal. De beurs is van donderdag 17 tot en met zaterdag 21 april en moet daarna tweejaarlijks plaatsvinden.

De organisatie heeft voor de nieuwe opzet gekozen "na uitvoerig overleg met diverse belanghebbenden uit de markt van lichte en zware bedrijfswagens, speciale voertuigen en onderdelen- en componentenleveranciers." Ook is er sprake van een vernieuwd beursconcept, waarbij de beursvloer wordt ingedeeld in vier min of meer in omvang gelijke segmenten. Het gaat om de secties Zware Bedrijfswagens (vrachtauto's, die een ereplaats krijgen in hal 1 - de Europahal), Lichte Bedrijfswagens (bestelauto's, in de aanpalende hallen 4 en 5), Speciale Voertuigen (trailers en opbouwindustrie) en de sectie Onderdelen en Accessoires.
De BedrijfsautoRAI 2012 zal verder het decor zijn voor een aantal nog niet met naam genoemde uitreikingen en awards. Verder zijn er "diverse evenementen, relevante thema's, een speciale chauffeursdag en een uitgebreid congresprogramma, dat in samenwerking met de markt wordt vormgegeven."


(bron: Automobiel Management)