zondag 14 februari 2010

Subsidie op electrische bestelwagens in Amsterdam

Ondernemers in Amsterdam kunnen subsidie aanvragen als zij overstappen op elektrische bestel- of vrachtauto’s. Binnen het plan ‘Amsterdam Elektrisch’ is 3 miljoen euro gereserveerd voor de subsidieregeling.
De subsidieregeling vergoedt tot maximaal 50 procent van de meerkosten voor een elektrische (bedrijfs) auto voor Amsterdamse ondernemers. De meerkosten bestaan uit de aanschafprijs van een elektrische auto minus de aanschafprijs van een vergelijkbare auto. De subsidie bedraagt maximaal 45.000 euro voor een elektrische truck of 25.000 euro voor een elektrische bestelauto. Wie zijn hele vloot wil vernieuwen kan maximaal 250.000 euro vangen voor de aanschaf van maximaal 20 electrische auto’s. Er kan per bedrijf maar één subsidieaanvraag worden ingediend.
 
Er zijn wel voorwaarden voor de subsidie. Zo moet een onderneming die subsidie wil aanvragen uitsluitend gevestigd zijn in Amsterdam en moet het ook bedrijfsmatige activiteiten uitvoeren in de gemeente Amsterdam.
De aan te schaffen auto moet daarnaast minimaal 60 kilometer achter elkaar elektrisch kan rijden en uit kentekenbewijs moet blijken dat de elektrische auto aan alle vereisten voldoet die ook aan een vergelijkbare personen-, bestel- en vrachtauto worden gesteld.

Het subsidieprogramma geldt ook voor personenauto’s. De subsidie wordt verstrekt door de gemeente Amsterdam via de projectgroep Elektrisch vervoer.