vrijdag 12 februari 2010

Bestelautofabrikant Duracar failliet

Duracar, de Limburgse producent van de elektrische bestelauto QUICC! DiVa, is dinsdag failliet verklaard. Volgens ceo Wim Steenbakkers heeft de onderneming het loodje gelegd omdat het door een Engelse investeerder toegezegde geld te laat binnenkwam.

"Het lag niet aan de klanten, niet aan de partners en niet aan het management. Uiteindelijk lag het eraan dat we net niet op tijd fysiek geld op onze bankrekening hadden staan", aldus Steenbakkers in Het Financieele Dagblad.
Dat het geld niet op tijd binnenkwam, lag volgens Steenbakkers aan een juridisch geschil. "De aandelen zijn in oktober verkocht aan een Engelse partij maar door juridische perikelen is het er financieel niet doorgekomen."

Duracar werd in 2007 opgericht door de Limburgse ondernemer Paul Hamm. Hij bracht het bedrijf later in binnen Econcern, dat vorig jaar failliet ging. De curator van Econcern verkocht Duracar daarop aan de niet met name genoemde Britse investeerder.

Uiteindelijk is Duracar niet verder gekomen dan de productie van een handvol prototypes van de elektrische bestelauto QUICC! DiVa.