vrijdag 25 december 2009

Luchtvering voor Mercedes-Benz Sprinter

Vanaf september 2009 is de volledige luchtvering van VB-Airsuspension af-fabriek leverbaar voor de Mercedes-Benz Sprinter achteras. Op het lage-vloer chassis na kunnen vrijwel alle Sprinter uitvoeringen van deze PL9 optie worden voorzien.

In eerste instantie is de luchtvering beschikbaar voor Nederland , Duitsland, Luxemburg, Zwitserland en het verre Oosten. Begin 2010 komen hier meerdere landen in Europa en uiteindelijke de rest van de wereld bij.

Doordat onze luchtvering nu af-fabriek leverbaar is, kunt u bij de aanschaf van uw nieuwe Sprinter luchtvering kiezen als optie. Voor meer informatie, vraag de lokale Mercedes-Benz dealer van het desbetreffende land naar de optie code PL9.


woensdag 2 december 2009

Officieel - de Volkswagen Amarok

Volkswagen heeft meer informatie en de eerste officiële foto's vrijgegeven van de nieuwe pickup van het merk uit Wolfsburg, de Amarok. Halverwege 2010 is hij in Europa te koop.
In vergelijking met het op de IAA 2008 gepresenteerde conceptmodel is de Amarok in zijn definitieve versie iets hoekiger. Dat komt het stoere karakter overigens wel ten goede. De pickup, op de foto's de als eerste leverbare dubbele cabine, is maar liefst 5,25 meter lang. De laadbak is 2,52 m2 groot. De laadlengte bedraagt 155 cm, de breedte 162 cm. Tussen de wielkasten past een europallet. Het laadvermogen is 1150 kilogram.

dinsdag 1 december 2009

Per elektrische Berlingo van Sjanghai naar Parijs

Om haar 90 jarig jubileu luister te zetten organiseert Citroen een rit van Sjanghai naar Parijs met een…. Berlingo Électrique!
De Berlingo volgt grofweg de route van de ‘Croissière Jaune', een tocht uit de jaren 20 van de vorige eeuw die Citroën aflegde met een halftrack. De auto waarmee men nu gaat rijden is identiek aan de Berlingo Électrique die kans maakt op een grote order van de Franse post. Voor de tocht van Sjanghai naar Parijs wordt de Berlingo voorzien van extra batterijen. In totaal is er dan  70,5 kWh aan boord wat de actieradius verhoogt naar 400 kilometer. De Berlingo is in vijf uur voor 80 procent oplaadbaar. De equipe vertrekt op 2 mei 2010 vertrekt vanuit Sjanghai, waar op dat moment de Wereldtentoonstelling plaatsvindt. In juli komt de auto in Parijs aan.