woensdag 2 december 2009

Officieel - de Volkswagen Amarok

Volkswagen heeft meer informatie en de eerste officiële foto's vrijgegeven van de nieuwe pickup van het merk uit Wolfsburg, de Amarok. Halverwege 2010 is hij in Europa te koop.
In vergelijking met het op de IAA 2008 gepresenteerde conceptmodel is de Amarok in zijn definitieve versie iets hoekiger. Dat komt het stoere karakter overigens wel ten goede. De pickup, op de foto's de als eerste leverbare dubbele cabine, is maar liefst 5,25 meter lang. De laadbak is 2,52 m2 groot. De laadlengte bedraagt 155 cm, de breedte 162 cm. Tussen de wielkasten past een europallet. Het laadvermogen is 1150 kilogram.
De Amarok is leverbaar met twee motoren: een 2.0 TDI van 163 pk, met een koppel van 400 Nm. Er komt later ook nog een 2.0 TDI met 122 pk. Beide diesels zijn standaard uitgerust met achterwielaandrijving, vierwielaandrijving is optioneel. Beide motoren zijn gekoppeld aan een zesversnellingsbak. De 4WD is natuurlijk van het type 4Motion en kan met een simpele druk op de knop worden ingeschakeld. Een elektronisch te blokkeren sperdiff en off-road ABS zijn leverbaar, net als ESP plus, dat ook Hill Descent Assist en Hill Hold Assist inhoudt.
Allereerst is de dubbele cabine leverbaar, die overigens prima dienst kan doen als vijfpersoons personenauto. Volkswagen start momenteel de productie van de Amarok in Brazilië. De eerste producten zijn bestemd voor Zuid-Amerika, een van de grootste doelmarkten. In de zomer van 2011 komt Europa aan de beurt.

(bron: TTM, Arjan Velthoven)