maandag 5 oktober 2009

Dacia presenteert Logan Van en Pick up

Na lang wachten lanceert Dacia dan eindelijk haar bedrijfsauto’s: de Logan Van en de Logan Pick-up. Interessant zijn de prijzen, vanaf minder dan 8.000 euro. De prijsstelling zorgt ervoor dat deze auto’s ondanks de lange wachttijd mooi op tijd zijn in deze tijden van crisis.
 
De Dacia Logan Van en Pick-up zijn technisch afgeleid van de uitvoering MCV, die zijn succes en betrouwbaarheid heeft bewezen als voordelige gezinsauto. Bij de Logan Van zijn de zijruiten achter vervangen door metalen panelen. Achter de voorstoelen is een tussenschot zonder ruit geplaatst. Ook is de Van voorzien van achterdeuren, net als de Dacia MCV. Die deuren zijn asymmetrisch – er is een grotere en een kleinere achterdeur – en niet voorzien van ruiten, waardoor lading veilig uit het zicht ligt. De laadruimte van 2,5 m3 is uitgerust met verlichting en zes sjorogen.


De Logan Pick-up kent in de cabine een bagageruimte van 300 liter achter de voorstoelen. De open laadbak met vaste zijwanden is voorzien van veertien sjorogen. De laadklep aan de achterzijde kan in geopende positie maar liefst 300 kg dragen. Zowel de Van als de Pick-up bieden in het segment van compacte bedrijfsauto’s een maximumlaadvermogen van 825 kg.
Dacia schermt ook met een vrij uitgebreide standaarduitrusting. Die omvat onder meer ABS met elektronische remkrachtverdeling, een airbag voor de bestuurder, centrale deurvergrendeling, startblokkering, stuurbekrachtiging, van binnenuit verstelbare buitenspiegels en zonwerend glas. Opties zijn onder meer handbediende airconditioning, Pack Electric (elektrisch bedienbare zijruiten en afstandsbediening voor de centrale vergrendeling), een radio/cd-speler, een airbag voor de passagier, mistlampen voor, een kunststof mat in de bagageruimte en metallic lak.
De eerste exemplaren van de Dacia Logan Van en Pick-up zullen in december afgeleverd kunnen worden. Er is keuze uit twee motoren, die tevens worden geleverd in de Logan MCV. Het gaat om de 66 kW/90 pk sterke 1.6 MPi-benzinemotor (vanafprijs van 7.790 euro excl. BTW/BPM voor zowel de Van als de Pick-up uitvoering) en de economische 1.5 dCi-dieselmotor van 51 kW/70 pk (vanafprijs van 8.990 euro excl. BTW/BPM voor beide modellen). Beide voldoen aan de Euro4 emissienorm.