donderdag 27 augustus 2009

Nissan Qashqai +2 nu ook in grijskenteken versie

De populaire Nissan Qashqai is nu ook als bedrijfswagen, dus met grijs kenteken, verkrijgbaar. Voor het oog veranderd er niks want elke uitvoering van de Nissan Qashqai +2 kan als basis genomen worden voor de ombouw.

Door het weglaten van de twee achterste zitrijen in de Qashqai +2, ontstaat een behoorlijke laadruimte. De laadvloer heeft een lengte van 175 cm en een breedte van maximaal 134 cm en minimaal 93 cm. Op het hoogste punt is de laadruimte 99 cm hoog. Het dak hoeft, mede dankzij deze ruime binnenmaten, niet verhoogd te worden om aan de wettelijke eisen voor bedrijfsauto’s te voldoen. Het fraaie uiterlijk van de crossover blijft hierdoor onaangetast.


De Qashqai +2 wordt, op basis van de uitvoeringen zoals particulieren die ook bestellen, door Nissan in Nederland omgebouwd. De Visia-uitvoering staat hiervoor als basis. Deze is standaard al voorzien van o.a. cruisecontrol, Bluetooth om handsfree te bellen en een poort om een mp3-speler op de radio/cd-speler aan te sluiten. De Visia is leverbaar met een 1,6-liter benzinemotor met 115 pk en met een economische 1,5-liter turbodieselmotor met 103 pk. De Qashqai +2 op grijs kenteken is ook verkrijgbaar als Connect Edition, die standaard is voorzien van het nieuwe Nissan Connect-navigatiesysteem. Met zijn lichtmetalen 18-inchwielen en de zilverkleurige dakrails en portiergrepen komt deze uitvoering bijzonder goed voor de dag.

(bron: ATW)